Шакира затаила данок од 14,5 милиони евра

By

Шпанските обвинители покренаа процес против поп-пејачката Шакира за затајување на данок, наведувајќи дека колумбиската ѕвезда не платила повеќе од 14,5 милиони евра, во периодот меѓу 2012 година и 2014 година.

dobivaj vesti na viber

Во обвинението тие тврдат дека Шакира во времето кога го избегнала плаќањето на данок, ги навела Бахамите како своја официјалнa резиденција, но дека во тоа време живеела во Шпанија со својот партнер, фудбалерот Жерар Пике.

Обвинителите во Барселона наведуваат дека пејачката патувала краток период ѝ во странство, поради професионалните обврски, но поголемиот дел од годината Шакира престојувала во Шпанија. Тие бараат да го плати данокот во Шпанија, на приходот кој го има низ целиот свет.

Судот треба да одлучи дали обвинителството има доволно докази да ја изведе Шакира пред судот. Претставниците на Шакира изјавиле дека засега немаат коментар во врска со целиот овој процес.

MIAMI, FL – MAY 26: Shakira visits SBS Studio to promote her latest album, ÒEl Dorado at SBS Studios on May 26, 2017 in Miami, Florida. (Photo by John Parra/Getty Images)

Shakira and Gerard Pique and their kids Milan Pique Mebarak and Sasha Pique Mebarak walk past a pretty Christmas tree at the airport in New York
Pictured: Shakira and Gerard Pique, Milan Pique Mebarak and Sasha Pique Mebarak
Ref: SPL1640267 241217

Picture by: JAckson Lee/Splash

Splash News and Pictures

Los Angeles:310-821-2666

New York:212-619-2666

London:870-934-2666

[email protected]
Shakira and Gerard Pique and their kids Milan Pique Mebarak and Sasha Pique Mebarak walk past a pretty Christmas tree at the airport in New York
Pictured: Shakira and Gerard Pique, Milan Pique Mebarak and Sasha Pique Mebarak
Ref: SPL1640267 241217

Picture by: JAckson Lee/Splash

Splash News and Pictures

Los Angeles:310-821-2666

New York:212-619-2666

London:870-934-2666

[email protected]

Ќе ви се допадне