Светски магазин го уценувал Безос со интимни фотографии

Најбогатиот човек на светот и сопственик на компанијата „Амазон“, Џеф Безос, изјавил дека бил цел на изнудувања и уцени од страна на раководните лица на таблоидот „Нешенел инквајер“.

Безос тврди дека добивал закани дека ќе бидат објавени негови приватни фотографии, доколку не прекинел да истражува како таблоидот стигнал до неговите приватни преписки и фотографии со љубовницата.

Безос, кој истовремено е сопственик на „Вашингтон пост“, објаснил дека таблоидот од него не барал пари, туку само јавно да каже дека нивното известување не било политички мотивирано.

Обвинувањата на Безос претставуваат уште еден пресврт во конфликтот меѓу најбогатиот човек на светот и еден од најпознатите американски таблоиди, кој инаку го поддржува претседателот Доналд Трамп.

Истражувачите на Безос известиле дека известувањето на „Нешенел инквајрер“ за неговата афера вклучувала и објавување компромитирачки текстови и дека била водена валкана политика.

„Се разбира дека не сакам да објавувам мои лични фотографии, но нема да учествувам во нивната добро позната пракса на уцени, политички услуги, политички напади и корупција“, напишал Безос.

Обвинувањата на Безос претставуваат уште еден пресврт во конфликтот меѓу најбогатиот човек во светот и еден од најпознатите американски таблоиди кој го поддржува претседателот Доналд Трамп.

Неговите истражители навестија дека известувањето на Enquirer за неговата афера, вклучувајќи ги и компромитирачките текстови се водени со валкана политика.

Инаку, американскиот претседател претходно го критикуваше Безос и известувањата на „Вашингтон пост“ за Белата куќа.

Scroll to Top