Вистинската Меланија Трамп е поинтересна од сликата што луѓето ја имаат за неа

By

Новинарката Мери Џордан од „Вашингтон Пост“, добитничка на наградата Пулицер напиша неавторизирана биографија за првата дама Меланија Трамп. The Art of Her Deal,” се базира на повеќе од 100 интервјуа, а излегува на 16 јуни.

„ Таа е слика за жената која е штедлива, тврда, амбициозна, и која игра на долги патеки, се вели во соопштението на издавачот Simon & Schuster.

„Со помош на клучните луѓе кои за прв пат зборуваат јавно и никогаш досега не виделе документи и ленти,‘ книгата наслика изненадувачки портрет на имигрантка и животот што го имала пред да се запознае со Доналд Трамп“.

Џордан започнала да работи на книгата во 2015 година, многу пред изненадувачката победа на Доналд Трамп на претседателските избори. Таа истражуваше сè, од детството на Меланија Кнаус во Словенија, па сè до нејзините години, како модел и нејзината врска со нејзиниот сопруг. Џордан откри дека Меланија Трамп, честопати претставена како неподготвена прва дама, е многу поамбициозна политички отколку што обично се веруваше.

„Вистинската Меланија Трамп е далеку поинтересна од сликата што многу луѓе ја имаат за неа“, изјави Мери. „Таа веќе се подготвува за 2020 година и сака да победи онолку колку што нејзиниот сопруг сака да победи“.

Портпаролката на Simon & Schuster изјави дека додека Џордан ја интервјуирала Меланија Трамп во својство на известувач на „Пост“, Белата куќа го одбила нејзиното барање да разговара со неа за книгата или да одговори на писмените прашања.

Финансиските детали за книгата не беа откриени.

Ќе ви се допадне