Ако вадите пари од банкомат мора да го знаете ова

Веројатно никогаш ова не ви паднало на памет, но сепак, земањето на ливчето од банкомат кое следи по трансакцијата, може да биде потенцијална опасност.

Со истражувањата е утврдено дека лицата кои земаат лист како доказ за извршената трансакција, со оглед на тоа дека секој го допира банкоматот и колку е тој валкан, имале покачено ниво на bisfenola A  во урината. Оваа бактерија предизвикува проблеми со имунитетот, со мозокот кај децата, а може да се најде и во некои видови храна и ткаенини, пишува Дејли Меил.

Овој спој се користи и на листовите кои излегуваат од банкоматите, па затоа се потенцијална опасност.

Scroll to Top