Анаконда во Хрватска, деца од Водице ја извадија од морето

By

Пет деца од Водице во Хрватска во морето пронашле змија долга 2,5 метри.

Тринаесетгодишниот Нико Витиќ видел на дното од морето огромна змија, а потоа со другарите, по десетина минути ја извадиле на брегот, пишува Инфо Водице.

Ветеринарот Здравко Зорица тврди дека станува збор за зелена анаконда.

„Станува збор за неотровна речна змија. Како стигнала во морето, тешко е да се каже. Можно е некој да ја чувал како домашен миленик во терариум, па откако угинал ја фрлил во морето„, раскажа Зорица.

Змијата беше однесена од жупанискиот концесионер Ас Еко.

Ќе ви се допадне