Ароматично и ефикасно средство против комарци

By

Постои едно многу едноставно и ефикасно решение против комарци кое може да го направите сами.

Низ домот ќе имате пријатна и освежителна арома без хемикалии. Потребни ви се еден зелен лимон и семки од каранфилче. Зелениот лимон пресечете го на половина и ставете го во чинија. Во него ставете неколку зрна каранфилче и готово, вашето ароматично средство е готово.

Домашното средство против комарци од лимон и каранфилче може да го ставите пред вас, на масата, на отворените прозорци во собата, а ќе би биде гарантирана мирна ноќ и мирисни сништа.

Ќе ви се допадне