Четири лица загинаа во снежна лавина на Еквадор

By

Четири лица загинале и едно е повредно во снежна лавина која се случи на вулкан во Еквадор. Тамошните власти соопштија дека група од 12 лица се искачиле на неактивниот вулкан Чимборасо, кој е покриен со снег.

Лавината ги затрупала на висина од 6100 метри. Врвот Чимборасо се наоѓа на надморска височина од 6262 метри и е највисоката точка на Андите во Еквадор.

 

 

Ќе ви се допадне