(Фото) Градскиот трговски центар ќе добие зелен покрив

By

ГТЦ во Скопје ќе добие зелен покрив што ќе се простира на повеќе од 1.800 метри квадратни. Проектот за кој се обезбедени 32 милиони денари.

„Ќе бидат изградени неколку големи површини, ќе бидат засадени преку 29 повеќегодишни дрва, а ќе има и можност за забава – шах со големи фигури, една летна сцена каде граѓаните ќе можат да поминуваат време и кафуле“, открија од Град Скопје кога го презентираа проектот.

Граѓаните зелениот покрив ќе можат да го користат летовото.

 

Ќе ви се допадне