(ФОТО) Храбро момче одби да убие недолжен човек, па ја претпочиташе сопствената смрт

Запаметете го неговото име – Ариел Ескаланте Перез.

Ариел, банда на разбојници од Гвателама се обидела да го присили да убие еден возач на автобус. Му се заканувале дека ќе го заколат со мачета. Момчето, чиј татко работи токму како возач на автобус, радо избрал да скокне од 135 метри височина, во сопствената смрт, отколку да убие недолжен човек.

Три дена го барале, додека со повеќекратни скршеници и тешки повреди во грмушките не го пронашол неговиот татко. Сликата од прегратката на неговиот неверојатно горд татко, го обиколи светот.

Ариел по десет дена во болница починал од повредите. Се направил ултимативна жртва, која не секој би бил способен да ја поднесе. Се викаше Ариел Ескаланте Перез и го даде својот живот за странец.

Scroll to Top