(ФОТО) Мјау! – Денеска е светски ден на мачките

By
Меѓународниот фонд за грижа на животните го призна овој празник во 2002 година, со цел да ја подгне свеста на луѓето за потребата на мачкаите.
Денес е Светскиот ден на мачките, специјален празник посветен на овие домашни миленици, кои се и миленици на Интернетот.

Меѓународниот фонд за грижа за животните го утврди овој празник во 2002 година, со цел да ја подигне свеста на луѓето за потребите на мачката.

Денеска не е единствениот ден во годината посветен на мачките. Покрај Светскиот ден на мачките кои се одбележува на 8 август, постои и Национален ден на мачките кои се прославува на 29 октомври и Светски ден на мачките кои се одбележува на 17 февруари.

По повод Светскиот ден на мачките, со оглед дека овие домашни миленици се миленици и на Интернетот, од денес истиот е преплавен со фотки од нив.

 

Ќе ви се допадне

anime to watch. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX One Piece (Dub)

Demon Slayer: Entertainment District Arc Episode 1

watch animes So I'm a Spider, So What?

sites to watch anime ANIMEFLIX Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

ANIMEFLIX DARLING in the FRANXX Episode 19