(Фото) Млади лизгачи од Северна Кореја на фестивал во Пјонгјанг

Младите спортисти во уметничко лизгање настапуваат на фестивалот во Пјонгјанг, кој го прославува претстојниот роденден на покојниот лидер, Ким Џонг Ила.

Таткото на Ким Џонг-ун е роден на 16 февруари во 1941 година, а починал на 7 декември 2011 година.