(ФОТО) Запознајте го највисокиот маж во историјата на човештвото!

Федор Андреевич Макхнов е роден во Руското Царство во 1878 година и со 285 сантиметри бил познат како највисокиот човек на сите времиња. Имал 182 килограми, а неговите панталони биле поголеми од повеќето луѓе. Работел и како изведувач во циркус, а овие стари фотки, прикажуваат делови од неговиот живот.

 

Scroll to Top