(ФОТО) Железничка компанија која сите ја мразат, го вработи Еди – Повеќе не ја мразат

Нешто слично како и нашите Македонски железници, компанијата „Southern Rail“ не е баш најпопуларна меѓу патниците и многумина се жалат поради доцнењето на возовите, укинувањето на линиите, и општо неквалитетните услуги.

dobivaj vesti na viber

Тоа се промени откако одлучиле да го вработат 15 годишниот ученик Еди, како главен администратор на нивниот Твитер профил.

Симпатичното момче со својата љубезност и труд, многу брзо ги освои срцата на нивните патници и им понуди да со помош на хаштаг #askeddie да го прашаат се што ги интересира. Многу прашања немаат никаква врска со возовите и нивната компанија, но Еди, секој пат се труди да им одговори на симпатичен и интересен начин.

Вработувањето на Еди беше најдобрата деловна одлука која железничката компанија можеше да го направи. Можеби вакво нешто треба да се предложи и во МЖ?

Scroll to Top