Како се манифестира либидото кај жените, а како кај мажите

By

Кога односите би можеле да се карактеризираат, тоа наједноставно би се направило преку симболиката на либидото.

На едната страна е Ерос или жената, а на другата е волјата за моќ, човекот што доминира. Можеме да го покажеме како се манифестира либидото кај мажите и кај жените.

Од една страна, првиот дел од либидото е заводливиот маж, кој ѝ покажува на жената Ерос, а потсвесно и на бројот освоени жени, како доминира над жените и така го храни своето его.

Од друга страна, пак, ја имаме жената, која освојува со својот ерос, но по кратко време ја раскинува врската потсвесно покажувајќи ја моќта на освојувањето.

Мажите обично лудуваат по ваквите жени не насетувајќи дека ги превлекува доминантниот анимус или нивната желба за моќ, која ги одржува.

 

Ќе ви се допадне

Fire Force Season 2 (Dub) Episode 17 at AnimePlanet jojo part 5 dubbed anime planet

The Seven Deadly Sins Episode 24 at GoGoAnime attack on titan season 3 gogoanime