Кои автомобили најмногу се расипуваат, а кои најмалку?

Студија покрила 177 конкретни проблеми групирани во осум главни категории на возила, спроведена помеѓу октомври и декември 2016 година. Во неа учествувале 35.186 сопственици на возила.

Автомобили кои најмногу се расипувале во 2016 година се:

1. Ford Focus (04-11)

2. Opel (Vauxhall) Astra H (04-13)

3. Peugeot 206 (98-09)

4. Ford Transit (06-)

5. Opel (Vauxhall) Corsa D (06-14)

6. Volkswagen Golf Mk.5 (03-08)

7. BMW serije 3 E90 (05-14)