Лавицата Дана спасена од градот каде дивееше војна – Неколку часа подоцна се роди малиот принц

Лавчето можеше да се роди во пекол, но сега е сигурен со својата мајка.
Лавицата Дана била заробена во зоолошката градина во Алеп, град кој трагично бил погоден во војната во Сирија, која трае со години.
За среќа, таа е спасена и префрлена во резерватот во Јордан.
Набрзо откако е спасена, лавицата родила преслатко младенче. Го донела на свет во безбедно опкружување, каде што можат да уживаат заедно.

На фотографијата може да се види колку се сакаат.

Покрај Дана, уште 12 животни се извлечени од ужасните услови во зоолошката градина каде што се одвиваат крвави борби.

 

Scroll to Top