Милица поканила 250 гости на свадба – Дошле само 100, најубавиот ден се претворил во хаос

Девојка од Србија која неодамна се омажила, доживеала вистинско разочарување кога се тргнало по зло на денот на нејзината свадба кој требало како на секоја девојка да и биде најсреќен во животот. 24-годишната Милица ја раскажа својата приказна.

– Јас и мојот сопруг решивме да правиме свадба во неговото родно место, се се подготвуваше, а ние секако бевме најсреќни. На сите кои дојдоа им обезбедивме и сместување. Поканивме околу 250 луѓе, негови и мои роднини и пријатели, а на свадбата не дочека шок. Дојдоа само 100, вели разочараната невеста.

Причината за тоа гостите да не дојдат на свадба во селото каде вакво нешто не се одбива биле три смртни случаи.

– ПОчинал еден дедо, еден чичко и уште еден роднина. Сите беа во црно. Јас тоа го разбирам, но можеа а ми кажат. Можевме да ја презакажеме свадбата. Кога видов дека никој не дојде збеснав. Почнав да вриштам, вели невестата.

Таа вели ги почитува сите обичаи но не очекувала дека роднините ќе ја зафркнат за свадбата.

Scroll to Top