На осуммесечно бебе му се суди за долг од 13.000 евра

By

Во германскиот град Цвикау на осуммесечно бебе му се суди поради наследен долг од 13.000 евра. Бебето Мила наследила долг од нејзиниот дедо. Може да биде осудена и за непочитување на договорот за мобилен телефон и претплата за спортскиот канал Sky.

Целиот случај почнал во 2018 година, кога починал нејзиниот дедо Рони. Мајката на Мила Софи Рајнолд (19) била во шести месец од бременоста. Таа и нејзиното момче одбиле да ги платат долговите поради ниските примања, па на крајот Мила била таа која требало да се појави на судењето.

Ќе ви се допадне