На шега купил пакет ДНК тестови па открил голема семејна тајна

Момче преку социјалната мрежа Reddit ја сподели својата тажна семејна приказна која ја доживеало за Божик. Тој на шега купил пакети со ДНК тестови како подарок за членовите од семејството за божикните празници.

Вели дека подоцна зажалил поради ваквиот потег ѝ посакал никогаш претходно да не му паднела оваа идеја. Земал еден тест за себе, а останатите ги поделил на неговиот татко, мајка, брат и сестри.

„Сите ги отворивме подароците истовремено, а мојата мајка кога го виде тестот за бременост, почна да паничи. Тврдеше дека не сакала да ги користи овие тестови затоа што содржеле хемикалии кои не се сигурни. И објаснивме дека нема хемикалии во тестот, но можеше да се види дека е прилично вознемирена“, вели момчето.

Подоцна мајката ги убедувала останатите членови во семејството дека може само едно од децата да го направи тестот, затоа што резултатите ќе бидат исти во секој случај. Им предолжила останатите тестови да ги препродадат.

Следувало момент кога двајцата родители се затвориле во соба и почнале да се расправаат, а децата останале да размислуваат кој од нив има друг татко.

Откако споделил дел од своето животно искуство, голем дел од јавноста на Reddit го напишале своето мислење за причинте за необичното однесување на неговата мајка. Некои дури ѝ ја навредувале.

Момчето повторно се јавило на Reddit објаснувајќи дека тој не ја упропастил божикната вечер, туку ја претворил во божикно чудо. Момчето објаснило дека таткото на неговата најстара сестра починал набрзо откако таа се родила, а неговиот татко кој во тоа време бил добар пријател на мајка му ѝ помогнал да го преброди најтешкиот период.

„Тоа време мојот татко и мајка се заљубиле еден во друг, а потоа го создале остатокот од семејството“, продолжило момчето раскажувајќи за својата семејната приказната која ја доживеал за Божик.

Нашите родители не ни ја открија тајната се до тој момент, затоа што на мојата мајка ѝ било многу тешко да зборува на таа тема. Но синоќа имаше доволно сила да ни ја раскаже целата приказна ѝ да ни покаже некои од фотографиите. Тоа не зближи уште повеќе“, открива момчето.

 

 

Scroll to Top