Најчудни женски имиња кај нас – Звучат бизарно, родителите ги крстат децата, а не им е грижа за потеклото

Последниве години, традиционалните, стари имиња се враќаат во мода, но се уште постојат поединци, кои во потрагата за идеално име за своето девојче, посегнуваат по необичното.

Со желба детето да има необично име, родителите посегнуваат по книгите, стриповите, дури и филмовите, па така настануваат некои навистина интересни „креации“.

Ника – ова име има грчко потекло. Ника во грчката митологија била божица на победата.

Зоја – грчко потекло, а значи живот.

Аида – арапско потекло и значи гостин, посетител.

Нора – арапско потекло, а претставува варијатна од Елеонора и значи милост, чувствителност.

Теона – грчко потекло, а значи божји дар. Луѓето порано ова име го давале на дете кое долго го чекале.

Лариса – грчко потекло, а означува нешто слатко.

Василиса – грчко потекло, а значи кралски, царски.