Најчудните работи кои се забранети ширум земјите во светот

By

Во светот има многу чудни правила. некои култури помалку и претеруваат кога е во прашање почитувањето на традицијата.

Ова се седумте најчудни правила низ светот.

  • Во Велика Британија е забрането да јадете бисквити на Божиќ. Сите други денови тоа е дозволено.
  • Во Биртанија исто така е забрането да ги допирате китови. Кога се на територија на Велика Британија се третираат како сопственост на Кралицата.
  • Доколку видите давеник во Кина не смеете да му помогнете. Кинезите сметаат дека не смеете да му ја реметите судбината.
  • Иако е земја на љубовта, во Франција на станиците е строго забрането бакнување.
  • Киндер јајцата се забранети со закон во Соединетите Американски држави затоа што содржат мноштво ситни делови од играчките поради кои децата може да се задават.
  • Ако живеете на Самоа, можете да бидете сериозно казнети доколку го заборавите роденденот на вашата сопруга.
  • Не сме сигурни дали тоа некој воопшто го прави, но на Тајланд е забрането да газите врз пари.

Ќе ви се допадне