А профилите на овие сајтови воглавно се јавни. Покрај сликата, која е најважна, оставате информации и за себе: Кои филмови ги гледате, дали имате хоби, и висина и тежина, боја на очи и коса… Фактички својот портрет го прикажува на другите на основа на што тие одлучуваат дали ќе ви се јават и ќе започнат да се „муваат“. Поделени се мислењата кога се во прашање дејт сајтовите, затоа што иако корисниците мислат дека ќе ја пронајдат својата сродна душа, постојат и ситуации кои ќе ве запрепастат, а можеби дури и уплашат. Во таква ситуации се најде и споменатата Меди Кон

Različitih profila ljudi ima na sajtu

Меди како активен корисник на сајтот „Тиндер“, на својот профил нагласи дека не сака да се допишува со момците кои сакаат само „комбинација“, ниту сака да и испраќа непристојни слики.

Но, се случи сценарио кое не го сакала. Малку слободните момчиња ги изнервирал описот на неговиот профил, па баш таква слика испратил. Рајан, ја нашол Меди на Инстаграм, кој беше директно поврзан со нејзиниот налог на Тиндер. И испратил слика од својот полов орган, а изнервираната девојка, одлучила да го избламира, за да повеќе не му падне на памет да направи повторно, нешто такво слично.

Devojka je bila šokirana

Имено, Меди благодарение на неговите информации на Тиндер се нашла со Рајан на Фејсбук, а потоа и неговата мајка, која без блам ја проследи сликата која ја доби од Рајан.

„Напишав дека знам дека Рајан е нејзин син, дека никогаш не сум зборела ниту сум го запознала, но дека без никаква причина ми испрати перверзна слика“, изјави Меди во интервју за Базфид.

Рајан за истиот портал изјави деа Меди се согласила затоа што тој не бил тој.

„Ќе го кажам само ова. Доколку јас ја испратив таа слика, таа не би смеела да ја објави затоа што тоа е незаконски, поради тоа што сликата е приватна. Нема право да испраќа приватни слики на други лица. Мојата мајка лошо говори англиски, па не разбрала што Меди и напишала, но било доволно тоа што ја видела: Меди мора да се извини“, вели тој.