НЕ СТЕ ЗНАЕЛЕ: Еве колку шолји кафе на ден може да ви го продолжи животот!

Две паралелни истражувања во САД и Велика Британија дошле до сознание дека пиењето кафе по одредена формула може да ви го продолжи животот.

Научниците дошле до овој заклчок по пат на дедукција бидејќи кафето спречува толку многу заболувања што дефинитивно ви го продолжува животот.

Пиејќи кафе го намалувате ризикот од срцеви заболувања, срцев удар, болести на дигестивниот тракт, ја подобрувате циркулацијата ако пиете кафе три пати во денот.

Три шолји кафе на ден го намалуваат ризикот од прерана смрт за 18% во споредба со луѓето кои не пијат кафе, а резултатите од двете истражувања покажале дека кафето помалку влијае на долговечноста кај жените.

Scroll to Top