Оваа работа во Германија никој не сака да ја работи, а дневницата е 150 евра

By

Дневницата за берење аспарагус во Германија изнесува 150 евра, работниот ден трае од 8 до 10 часа, а вклучена е и пауза, додека неделите се неработни.

dobivaj vesti na viber

На интернет форумите исто така се разменуваат информации за заминувањето во Германија и информации за оваа работа.

Мислењата се различни – од воодушевени луѓе поради брзата заработка, до разочарување поради високите цени, особено на цигарите и другите артикли.

Како недостатоци се наведуваат работење по цело време, пауза за ручек од еден час во работните бараки, а се работи сите денови освен недела.

Ќе ви се допадне