Овие 10 животни лекции можете да ги научите само од помалата сестра

By

Малите сестри се носители на нежност и сочувство. А што е поубаво од тоа да имаш во животот едно мало човече кое да те гледа со восхит. Може да се огледало во овие совршени, невини очи, бидејќи … таа е дел од тебе.

dobivaj vesti na viber

Очајно сакаш да ја заштитиш од сè, да ја тргнеш секоја болка што таа ја чувствува, и да и помогнеш да се претвори во најдобрата можна верзија на себе.

Без неа, немаше да си човекот кој е денес. Затоа застани и размисли за момент. Таа навистина е највредниот и прекрасен подарок, кој родителите некогаш ти го подариле.

Еве некои од работите на кои твојата помала сестра те научила:

1. Како да бидеш лидер

2. Како да бидеш сочувствителна

3. Како да бидеш претпазлива

4. Како да станеш човек, со кого да се гордееш

5. Како да ги признаеш грешките

6. Како да се грижиш за некого повеќе отколку за самата себе

7. Како да се биде мајка

8. Како да бидеш трпелива

9. Како да земаш подобри одлуки

10. Како да не ти е гајле

Ќе ви се допадне