Овие кодови можат да откријат кој ги прислушкува мобилните телефони

By

Tајните кодови постојат многу пред ерата на мобилните телефони, па така денеска се применети и на „Аndroid“ уредите.

dobivaj vesti na viber

Доколку батеријата брзо ви се троши и телефонот произведува чудни звуци, ова е класичен знак за прислушкување на телефонот, бидејќи прислушкувањето ја црпи неговата сила, па дури и кога не го користите телефонот.

Нормално, секој смартфон на „Аndroid“ нема да ги поддржува сите кодови, но секако можете да тестирате…

1. *#06# – „IMEI“број.

2. *#0*# – Сервисно мени на уредите како „Galaxy S III“.

3. *#*#4636#*#* – Информации за уредот, корисничка статистика и батерија.

4. *#*#34971539#*#* – Детали за камерата.

5. *#*#273282*255*663282*#*#* – Инстант бекап медиска датотека.

6. *#*#197328640#*#* – Активирање на тест модот на уредот.

7. *#*#232339#*#* – Teст за „Wireless LAN“.

8. *#*#0842#*#* – Teст за вибрации и позадинско осветлување.

9. *#*#2664#*#* – Teст на екранот чуствителен на допир.

10. *#*#1111#*#* – „FTA“софтверска верзија (1234 внатре во истиот код ќе понуди поглед во „PDA“и верзијата „firmware“)

11. *#12580*369# – Информации за софтверот и хардверот.

12. *#9090# – Дијагностички информации.

13. *#9900# – „System dump modе“.

14. *#301279# – „HSDPA“/„HSUPA“ контролно мени.

15. *#7465625# – Поглед на стасусот за заклученоста на телефонот.

16. *#*#7780#*#* – Рестартирање на податоците на фабричките подесувања.

17. *2767*3855# – Форматирање на уредот на фабричките подесувања (предупредување–ова брише се во уредот).

18. *#*#7594#*#* – По внесувањето на овој код, активирано е директно гасење на уредот.

19. *#*#232338#*#* – Прикажување на „Wi-Fi MAC“ адреси.

20. *#*#1472365#*#* – Брз„GPS“ тест.

21. *#*#1575#*#* – Детален „GPS“ тест.

22. *#*#0*#*#* – Teст за„LCD“ екран.

23. *#*#0289#*#* – Aудио тест.

24. *#*#0588#*#* – Teст на сензорите за близина.

25. *#*#3264#*#* – Приказ на „RAM“ верзијата.

26. *#*#232331#*#* – „Bluetooth“ тест.

27. *#*#232337#*# – „Bluetooth“ адреса.

28. *#*#7262626#*#* – „Field“ тест.

29. *#*#8255#*#* – Следење на „Google Talk“ сервисот.

30. *#*#3424#*#* – Teст на фунциите за „HTC“ уредите.

31. *#*#4636#*#* – „HTC“ инфо мени.

32. ##8626337# – Стартувај „VOCODER“.

Ќе ви се допадне