Овој тест од две едноставни прашања ќе ја открие вашата интелегенција

By

Истражувањето на еволуцискиот психолог од 2016 година, покажа како густината на население влијае на поединците. Утврдено е дека луѓето со висок коефициент на интелегенција, имаат исклучително слични карактеристики, пишува Брајд Сајд, и носи две едноставни прашања. Нивните одговори сугерираат на која интелектуална група припаѓаат.

Дали би можеле да живеете во густо населен град, како Њујорк?

 

1) Не, премногу луѓе ми создава стрес

2) Не би ми сметало, би се чувствувал/а како дома

Се чувствувате ли тажно или осамено кога не сте во постојан контакт со пријателите?

1) Повеќе помалку

2) Не баш

Резултати

Ако сте ја одбрале првата опција во двата случаи, веројатно се наоѓате високо на индексот на среќа. Од друга страна, ако на двете прашања сте одговориле со опцијата број два, имате особини на некој со висок коефициент на интелегенција.

 

Истражувањето покажа дека луѓето со висока интелектуална способност, самите се во можност да ги решаваат еволуциските задачи и брзо да се прилагодуваат на новата околина (во овој случај, во голем град). Подобро се носат со стресот и се самостални, и полесно преживуваат без потпора на пријателите.

Ако сте одбрале комбинација на одговори, добра е шансата да сте пронашле златна средина меѓу интелегенцијата и среќата.

 

Ќе ви се допадне

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX My Hero Academia Season 5 (Dub) Episode 21

ANIMEFLIX Horimiya (Dub) Episode 5

Demon Slayer -Kimetsu no Yaiba- The Movie: Mugen Train

DARLING in the FRANXX (Dub)

watch anime free Jimihen!!: Jimiko wo Kaechau Jun Isei Kouyuu!!