Овошка која лекува псоријаза, отстранува брадавици и избелува заби

Кога ќе го прочитате овој текст веќе никогаш нема да фрлите ниту една кора од банана. Во некои земји како Индија, кората од оваа вкусна овошка ја сметаат за деликатес.

Доколку втирете кора од банана на кожата, таа ќе делува како антиоксиданс, ќе ја хидрира и ќе го ублажи чешањето, а помага и при псоријаза. Се користи внатрешната страна на кората.

Обичните, безопасни брадавици можат да се отстранат така што ќе ја втриете внатрешноста од кората врз нив.

Она што ќе ви се допадне е тоа што кората на бананата, исто како и кокосовото масло, има моќ да ги избели вашите заби.  Доколку секој ден практикувате да ги истриете забите со кората ќе забележите значително подобрување.