Патиштата делумно исчистени, врнежи од снег се очекуваат до четврток

By

По снежните врнежи, денеска во Скопје се појави малкку сонце. Тоа делумно го стопи снегот, но вечерва и во текот на ноќта сето тоа ќе се претвори во мраз. Опасен за движење.  Особено на мазни површини , како што е градскиот плоштад:

Не им успева на сите да одржат рамнотежа. Од недела, дента кога почна да снежи, до денеска, во

Врнежи од снег се очекува и во текот на следните денови:

По студениот бран што ја зафати цела Европа, метеоролозите најавуваат нагло стоплување и топење на снегот.

Ќе ви се допадне