Полиглот – Ѓоковиќ зборува 11 јазици, меѓу нив и арапски

Во тек е последната седмица од Вимблдон, каде најдобрите светски тенисери учествуваат. На друштвените мрежи се појавило видео каде е прикажано како спрскиот тенисер Новак Ѓоковиќ знае да зборува дури 11 јазици.

Покрај српскиот, Ѓоковиќ знае и англиски, француски, германски, италијански, шпански, арапски, руски, јапонски, португалски и кинески.

Слушнете, навистина импресивно:

Scroll to Top