Потребата од прочистувачи во Македонија и кои се придобивките од нивното користење

By

Затворениот простор во кој престојуваат луѓето неретко е исполнет со застоен воздух и прашина. Без разлика дали се работи за просториите во домот или на работното место, проблемот настанува при собирањето на нечистотиите во воздухот. По многу кратко време, бактериите и вирусите почнуваат да се множат и шират во таквото опкружување.

Иако често се дискутира за ова, луѓето ретко преземаат нешто за да го заштитат својот дом и работно место со цел да се подобри квалитетот на воздухот. Со напредокот на технологијата, постои решение за овој проблем. Веќе по пристапни цени во продажните салони на Нептун ширум Македонија може да ги набавите овие апарати и да добиете до 97% почист воздух во вашиот простор на живеење и/или деловен простор.

Кога се говори за загадениот воздух, обично не мислиме на воздухот во затворен простор, односно на воздухот во нашите домови. Но, со оглед на тоа дека поголем дел од луѓето околу 90 проценти од времето го поминуваат во затворено, каде што воздухот е дури два до пет пати позагаден од воздухот што го вдишуваме на отворено, грижата за квалитетот на воздухот би требало да биде високо на листата приоритети! Можеби не можете да влијаете на квалитетот на воздухот на работа или во некои други јавни објекти, но секако можете да направите поздраво опкружување во домот.

Ако сакате да се потпрете на модерните куќни уреди и да обезбедните почист воздух во домот, можете да посегнете по прочистувачите на воздух, посебно ако имате проблеми со алергии.

Прочистувачите на воздухот го отстрануваат загадениот воздух во вашиот дом!

Прочистувачот на воздухот е уред кој го отстранува загадувањето на воздухот во просторијата. Прочистувачите на воздух филтрираат полен, нечистотии, издувни гасови, алергени од домашните миленици, чад од цигарите, пареа и мириси од готвењето, пареа од бои и лакови и слично.

Секој прочистувач на воздух доаѓа со одреден рејтинг за стапката на чист воздух на метар квадратен (CADR). Затоа пред да купите прочистувач, треба да проверите колку метри квадратни може да прочисти и да биде соодветен за вашата просторија (дом или работен простор).

Исто така, уредот кој на многумина во зимскиот период им го олеснува животот, бидејќи спречува запушување на носот и појава на сува кожа, е навлажнувачот на воздухот.

Одвлажнувачи наспроти навлажнувачи на воздухот

Навлажнувачот се користи ако нивото на влажност е под 30%, додека одвлажнувачот се користи доколку нивото на влажност е поголемо од 50%. Препорачаното ниво на влажност во просторијата е помеѓу 30% и 50%. Апаратите кои ги има во Нептун, имаат мерачи на влажност на воздухот за да знаете кога е препорачливо да ги вклучите.

Во продажба се и комбинирани уреди – чистачи на воздухот со интегриран навлажнувач, кои обезбедуваат и доволна влажност на воздухот во домот, што е посебно важно во зимските месеци кога ги грееме просториите во кои престојуваме и кога воздухот во нив е сув. Денешните уреди се многу тивки и без проблеми можат да се користат и ноќно време во спалните соби, а во принцип не се големи потрошувачи на енергија.

Доколку имате влага и мувла во собата, набавете ОДВЛАЖНУВАЧ

Доколку вашата соба е постојано со влага, мувла, набавете одвлажнувач на воздухот за да го намалите нивото на влажност и со тоа да спречите ширењето на мувлата. Високото ниво на влажност е совршена средина за мувла.

Дознајте повеќе за уредите за квалитет на воздух и погледнете ги одличните понуди во сите Нептун продажни салони ширум Македонија и на овој ЛИНК.

Ќе ви се допадне