Природен начин да ја намлите влагата во домот

By

Влагата во куќата веројатно е најнепријатното нешто што може да ви се случи и затоа никој не ја сака во својот убаво уреден стан.

Влагата се појавува во бањата, плакарите, кујната… Но што да и направите за да ја спречите на природен начин?

Тајната на спасението се крие во оризот, бидејќи има „магична“ способност да ја впива влагата. Наполнете сад со ориз и да го оставите на местата кои имаат влага.

Поради естетски причини, погрижете се садот што ќе го наполните со ориз да одговара на стилот и ентериерот на вашата куќа. Изберете чинии во фини бои и искористете го овој трик во ваша корист.

Ќе ви се допадне