Путин: Ја регистриравме првата вакцина против коронавирусот

By

Претседателот на Русија, Владимир Путин, објави дека Русија ја регистрирала првата вакцина против коронавирусот.

„Колку што знам, утрово, првпат во светот, е регистрирана вакцина против коронавирусот“, изјавил Путин на состанокот со членовите на владата.

Путин исткана дека знае оти вакцината дејствува прилично ефикасно, формира стабилен имунитет и ги поминала сите неопходни проверки.

Ќе ви се допадне