Русинов не излегол од станот од распадот на СССР – Кога влегле внатре имало ѓубре високо 1.5 метри

Санитарните службеници пронајдоа во Санкт Петербург човек, кој од распадот на СССР во деведесетите години од минатиот век, не излегол од својот стан.

Кога влегоа во стнаот, станарите наише на еден куп ѓубре високо еден метар, и пронајдоа стар човек, кој бил во алкохолизирана состојба. Кај него од документите е пронајдена само лична карта од времето на СССР.

Овој човек живее со сопругата, која психички болесник, и која од улиците редовно купува и носи ѓубре во станот.

Судскиот извршител во Санкт Петербург го испратија на лечење, и донесоа одлука за иселувањето од станот за социјално изнајмување.

Станот целиот е покриен со голем слој на ѓубре, наведуваат надлежните служби.

Мажот итно беше префрлен во болница, а неговата сопруга е сместена во психијатриска клиника, наведуваат руските портали.