Сава има 32, а Адриана 17 години – Тој е професор, а таа студент, а сепак се најсреќни на цел свет

By
Овие две млади лица, никој и ништо не можеше да ги спречи на патот на нивната љубов.Приказната за „забранетата љубвов“, поради големата разлика во годините, секогаш станува предмет на осуда од околината.

Сава (32) и Адриана (17) опстанале и покрај сите потешкотии, како што се негативните коментари на социјалните мрежи, неразбирањето и осудата.

Успеале да им докажат и покажат дека разликата во години не е пречка кога двајца навистина се сакаат и дека е можно добро да функционираат во таква врска.

Во нивната врска, не постои време, нема ограничување, само љубов и страст.

Follow your bliss! Follow the passion that burns out of your being. It’s the pathway. ~ Sava Džehverović Photo by @focusandblur

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

Сава и Адријана се запознаа во школо во кое тој предавал на француски. Таа се заљубила во него на прв поглед, иако знаела дека разликата во години е голема, и дека тој и е професор.

Колку и да се трудела, не можела да се оттуѓи од тие емоции.

„Сава тогаш уште како студент, предаваше на француски во моето школо, иако мене никогаш не ми предаваше. Фантазирав да во некој случај нашата врска во иднина би била можна“, вели таа.

Сава не ни насетувал што таа чувствува кон него. Го ценел тоа што уште на рани години почнала да заработува како шминкерка.

Во неа видел добро и чисто срце, но не насетувал дека нешто меѓу нив може да се случи.

Pure hedonism, love and bliss 💚

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

Сава во школото бил професор на замена, а потоа отишол во Австралија. Набрзо почнале да се допишуваат и некои тешки моменти ги споија и нивниот однос се разбудил.

„Адриана очигледно била заљубена во мене разумот не ми дозволуваше да се заљубам.

Што повеќе се опирав, таа поврзаност беше посилна се до еден момент кога одлучив да го послушам своето срце и да не дозволам да разумот во општеството ми го ограничи мојот живот“, вели Сава.

Кога Сава се вратил од Австралија, почнал да работи во кол центар, како агент на француски и англиски јазик.

What you see depends on what you believe and therefore what you are.

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

Во тој период ја започнале врската. Сите биле скептични кога врската меѓу нив двајца почнала, како нивните родители, така и пријателите.

Нејзината мајка, прва ја прифатила нивната врска, и ги поддржала. Било потребно време да страстите се смират. Денеска нивните родители се познаваат, тие доаѓаат едните кај другите и обратно и се функционира добро. И двајцата сеуште се заедно.

„Веројатно сеуште не е време. На двајцата им е потребен простор да се истражувате себе си и животот“, изјави Сава.

Околината е таква што никогаш не можете да и угодите, тие повеќе не се ни трудат. Или ги поддржувате или не ги поднесувате, нема средина.

„Зависно од тоа, што носат во себе. Ако носат љубов, ќе видите љубов.

Животот сепак и нивни, и тие го кројат по своја мерка, а не како што тоа некој друг го посакува. Проблеми има во секоја врска. Во тој момент сепак одлучија да работат на себе, индивидувално, врската процвета.

 

Сава и Адриана на животот секогаш гледале на ведрата страна. Работат на остварување на своите сништа, еден на друг си даваат простор за самостоен развој.

„Свативме дека љубовта и љубомората не одат заедно и дека радоста е живее на срцето во секоја врска“.

Како што минуваше времето, сватија дека имаат нешто што не може да се опише со зборови, што единствено може да се почувствува, негува, и во тоа да се ужива.

„Ние мислиме дека љубовта доаѓа одвнатре, а не однадвор, од некое друго суштество. Ние не бараме љубов туку даваме. Кога двајцата се на иста бранова должина, тогаш доаѓа до експлозија на емоции, енергија.

Тоа се чувствува, тоа не се опишува. Така дознавме дека љубовта е вистинска. Разумот тука немаше шанси“.

 

Во нивниот живот едноставно нема место за негативни коментари. Тие тој јазик не го разбираат.

Are you fully confident in yourself? Do you trust your wisdom? Do you also think that you are God/Goddess? Comment below ⬇

A post shared by Sava & Adriana (@nobasiccoupleofficial) on

Сава и Адриана, имаат еден заеднички проект на Инстаграм, @nobasiccoupleofficial, кој има за цел да покаже како безусловната љубов, страст и исполнето живеење е можно.

Нивната приказна е несекојдневна во рамките на општествените рамки и стандарди.

Пораката која тие сакаат да им ја пренесат на сите оние кои ги поддржуваат и оние кои им ја оспоруваат.

„Не дозволувајте да некој управува со вашите животи. Опуштете се и бидете љубов. Сакајте што е можно повеќе, без страв, пресуда.

Оставете го партнерот да биде она што е, а вашата мудрост секогаш ќе ви го даде она најдоброто. Ако не сте задоволни, менувајте се себе си, а не партнерот.

И забавувајте се што е можно повеќе, бидете деца, и сонвајте заедно големи сништа. Се е тоа една голема игра“.

 

 

Ќе ви се допадне