Силен земјотрес почувствуван во Македонија

Силен земјотрес вечерва е почувствуван скоро во сите градови во Македонија. Потресот со јачина 5.8 според Рихтер е со епицентар во Грција, на 5 километри од Лерин.

Десет минути по првиот е почувствуван и втор, помал потрес од 3.5 по Рихтер, а две минути потоа и трет земјотрес со јачина од 4,8 според Рихтер.