Ставете чаша со вода и сол во домот: Тоа што ќе се случи за еден ден е навистина неверојатно

Нема подобро место за опуштање и мир од нашата куќа. Тоа е оаза на мирот, каде се празниме од стресот кој што сме го имале.

Дали учиме, или работиме друга активност, кога ќе дојдеме дома, сакаме да се одмориме. Но, понекогаш нашиот дом не прави поуморни. Во многу случаеви, тоа е поради лошите вибрации и енергија во него.

Некои можеи неверуваат, но лошата енергија силно влијае на нашите животи. Од тоа зависат нашите емоции, чувства и мисли?

Домот е место каде негативната енергија може да акумулира, влијае на нашиот однос со семејството. Дали тоа ќе биде соседот кои често ве посетува или пријател кој го викате дома може да биде носител на лошите вибрации.

Штом оваа енергија дојде до нашите домови, таа останува таму се додека не направите што би можело да ја извлече. Додека не се елиминира, можете да имате многу кавги и несогласувања со семејството. Затоа сакаме да ви покажеме едноставен начин како да се борите против лошите вибрации. Ова е метода која ќе го врати мирот во вашиот дом. Обратете внимание на она што морате да го направите денес.

Еве што е потребно:

– Бел оцет (1шише)

– Морска сол (една лажица)

– Стаклена чаша

– Вода

Припрема и употреба:

Тоа што треба да го направите е да сипете оцедот и малку вода во чаша.. Потоа додате морска сол и ставете ја на најфрекфентното место во куќата. Запамтете дека чашата мора да биде скриена од погледите на другите. Таму треба да остане 24 часа. Ако солот плови во водата, темелно ќе ја исперете и ќе го повторите процесот. Кога солот ќе остане на дното, тоа е знак дека лошите енергии исчезнале.

Потоа морате да го повторите овој процес во секоја соба во вашиот дом. Исто така, кога солот ќе остане на дното, процесот ќе биде завршен. На овој едноставен начин ќе го направите својот дом мирен.