Свадби ќе има без оро, само со свадбен танц на младенците

By

Угостителите и свадбарите најавуваат протести следната недела доколку Комисијата не ги прифати нивните барања. Тие не се согласуваат со новиот протокол за работата на свадбарската индустрија бидејќи се исклучени од него. Тие сметаат дека музика во живо треба да има, но секако со почитување на здравствените протоколи.

„Свадбата секако ќе има музика, дали ќе пуштат на радио или ќе викнат музичари на црно, секако ќе има музика. Подобро да биде регуларно, одредено и контролирано отколку да е на црно. Свесни сме дека во рестораните не се играат ора, луѓето седат, но поубав е амбиентот кога веќе се полни рестораните, да си има музика на некоја одредена дистанца“, велат музичарите.

Музичарите реагираат и дека поради корона-кризата, немаат никакви ангажмани, ниту прилив на пари.

Вчера беше изготвен новиот протокол за работа. Според него, на свадба нема да се игра оро, а танц на почетокот на прославата ќе имаат само младенците. Исто так,а нема да има жива музика, а гостите ќе бидат во ограничен број. Задолжително ќе треба да има средства за дезинфекција на сите маси, а персоналот ќе мора да носи маска. Работното време ќе биде до 21 часот.

 

Ќе ви се допадне