ТОП 5 работи кои педијатрите ве молат да престанете да ги правите

By

Американскиот сајт Parenting.com објавил листа од работи кои педијатрите сакаат родителите да престанат да ги прават, затоа што на тој начин им ја отежнуваат работата, односно, чување на здравјето на децата и нивното лекување.

Што им порачуваат педијатрите на родителите?

  1. Не го консултирајте Гугл
  2. Не трчајте во Брза помош
  3. Не инсистирајте на антибиотици
  4. Не им ги чистете ушите
  5. Не паничете поради високата температура

Ќе ви се допадне