Твитер од денеска нема да можете да го користите на некои од вашите компјутери

By

Твитер најави дека ја напуша својата поддршка за компјутерите на „Appel Mac“, и дека сите корисници ќе бидат пренасочени на користење на оваа социјална мрежа во веб браузер.

Социјалната мрежа исто така испрати твит во кој стои дека апликацијата за компјутерите на Appel ќе трае уште 30 дена, пред да престане да дава поддршка за неа.

Но, сеуште не е познато дали таа ќе продолжи да работи после тој период.

Смарт Твитер апликациајта не е премногу изненадувачка, со оглед на тоа дека целосно е напуштена пред неколку години, од страна на кориснциите кои се префрлиле на другите алтернативи.

Тука се и гласините кои говорат дека Твитер работи со компанијата од Купертин, за да ја префрли Апеловата iOS апликацаија на Mac, во рамните на спојување на платформата кја во последно време завзема замав.

 

Ќе ви се допадне