(ВИДЕО) 100 годишна жена ја открива тајната на долгиот живот

Оваа бабичка веднаш ќе ви го подобри расположението со својот ведар дух.

Секој пат кога ќе чуеме приказна за некој што живее 100 години и повеќе, веднаш го ставаме под лупа својот живот и се запрашуваме: „Што треба да сториме за да стигнеме дотаму?“

Но откако ќе ја чуете приказната на Флоренс Беарс ќе си кажете, кога станува збор за консумацијата на вино во мојот живот, нема да сменам апсолутно ништо.

Оваа пензионерка неодамна го прослави својот 100-ти роденден и кога ја прашаа која е тајната да се проживее цел еден век, таа имаше иконски одговор:

„Јас го сакам своето вино. Не одземајте ми го!“

Флоренс ја кажа поентата на својата долговечност, дека го прави тоа што го сака и среќна е со тоа. Овој екстремен став дека пиењето алкохол е тајната можеме само да сонуваме дека навистина е тајна на долговечноста, но оваа старица е навистина инспиративна со својот ведар дух.

Исто така Флоренс додава дека за полесно да минеш во животот, треба да знаеш да се справиш со луѓето.