(ВИДЕО) Ги става децата во кеса и ги влече преку реката – Но тоа не е целата вистина за оваа снимка

By
Не е се така како што изгледа!

dobivaj vesti na viber

Во едно село во Виетнам, еден човек секој ден ги става децата во големи пластични кеси, кои потоа ги затвора и ги влече по реката.

Иако оваа сцена за многумина делува загрижувачка и застрашувачка, во прашање всушност е еден хуман гест. Имено, овој татко, всушност само сака на своите деца да ги пренесе своите деца преку најдлабокото на другата страна од реката, каде се наоѓа патот за школата, затоа што не сака да децата му бидат валкани и мокри по цел ден.

Со години овој начин беше единствен да децата стигнат суви во школо, се до 2014 година, кога беше изгаден метален мост, преку кој, на сите граѓани им беше олеснат животот и патувањата.

Погледнете го видеото:

 

Ќе ви се допадне