(Видео) Кина гради паметни фарми кои помагаат во производство во земјоделството

By

Во провинцијата Хебеи во Кина луѓето почнаа да градат паметни фарми, со чија технолија можат да дојдат до квалитетен развој на земјоделството. Овие фабрики за билки користат вештачки извори на светлина, а во нив билките се одгледуваат со хранлив воден раствор.

dobivaj vesti na viber

На тој начин се постигнува рамнотежен раст на билката во текот на целата година. Дигитализацијата на оваа фабрика за билки претставува правец за развој на земјоделието во иднина.

Ќе ви се допадне