(ВИДЕО) Кинезите срушија 36 солитери за 20 секунди

By
Некогаш најголемото „урбано село“ во тој град за момент исчезна во облакот на прашина.Кинезите го снимија моментот на рушење на 36 солитери во градот Џенгџоу во провинцијата Хенан, кој со 2,5 тони дијамант го сруши за само 20 секунди, пренесува Дејли мејл.

Некогаш најголемото „урбано село“, во тој град за момент исчезна во облакот на прашина, а демолирањето на цела една градска општина е најголем проект од тој тип во Кина.

„Моментот“ на рушење на дури 36 солитери можете да го погледнете на видеото подоле:

Ќе ви се допадне