(Видео) Му украде пари од кредитната картичка

By

Бесконтактните картички се најмодерното средство за плаќање. Иако во голем број случаи знаат да ве извадат од случаите со безбројните обиди да го погодите пинот и чекањето во ред или кога брзате, сепак тие носат и огромен ризик.

Тоа го докажа Мајк Ли, кој направил снимка на која се гледа колку е лесно да се украдат пари од бесконтактните картички.

Видеото го објавил на социјалните мрежи. Мајк со читачот за кредитни картички му се доближува на момче зад грбот и за три секунди успева да му земе пари од неговата картичка.

 

Ќе ви се допадне