(ВИДЕО) Не сме ни свесни колку Русија е прекрасна земја – Прекрасни снимки од нереалната природа која го одзема здивот

Бројни езера ја разубавуваат особено нереалната природа. Планините и брдата прекриваат речиси преку 80% од овој регион.

Медиумите веќе неколку дена не престануваат да пишуваат за одморот на рускиот претседател Владимир Путин. Рускиот лидер помина два дена во Јужен Сибир, во Република Тајва (Тува). За тоа време се бањаше, ловеше, се сончаше, а неговите фотки само дополнително ја распламнаа женската фантазија. Покрај Путин во разни моменти во документарецот на овој одмор, сите имаа можност да ги видат прекрасните предели на Сибир кој просто ви го одземаат здивот.

Регионот кој Путин го обиколи на својот одмор во Јужен Сибир, а западно од овој регион се наоѓа на Бајкалското езеро, додека северно се Алтаи планините.

Источно од Алтаиа и југоисточно од Минусинска е Тајва. Во руската република има околу 8000 реки, а богата е и со бројни минерални извори.

Бројните езера ја разубавуваат речиси нереалната природа. Планините и брдата покриваат речиси повеќе од 80% од нејзината територија.

Што се однесува до природните извори, Тајва е богата со грозје, јаглен и злато. Животинскиот свет го прават мечките и волковите, но и леопардите верверичките, лисиците, орлите и големите риби.

За време на краткиот одмор, на Путин друштво ми правеа министерот за одбрана Сергеј Шојгу, претседателот на република Какасија, Виктор Зимин и Градоначалникот на Тива Шолбан Кара-ул.

„Ова не е прв пат да Путин го посети овој дел од земјата поради одмор и рекреација, но секогаш целта е да посети некое ново место, баш како сега“, изјави Песков.

Toj напомена дека климата во тој крај е остра и дека температурата на водата во езерата ретко кога преминува преку 17 степени целзиусови, но истакна дека тоа не го спречи претседателот да плива.

Путин сними необични слики со „GoPro“ камерата која ја инсталираше на маската.

Погледнете ја снимката:

 

Scroll to Top