(ВИДЕО) Огромен кит залута меѓу бродовите и доковите!

Во марината на калифорнискиот град Вентура, среде бел ден, се појави огромен кит, кој залута меѓу бродовите и доковите.

dobivaj vesti na viber

Цел настан е снимен од воздух, а на снимката може да се види колку китот бил голем и како всушност не се знаело дали е повеќе збунет е тој или минувачите кои се најдоа во близина.

Во водата пловел лесно, додека со неговата опашка, ја вознемируваше површината на водата, а луѓето на доковите бегале, и ги повлекоа своите бродови од патот на морското животно.

Додека некои бегаа, други пак подаваа рака за да го допрат и помилуваат.

Погледнете го видеото:

Scroll to Top