(ВИДЕО) Откриена тајната на неверојатниот рекорд на Болт од Берлин

By
„Мојата цел е победа во Лондон. Сакам да се простам како победник. Но, ги исполнив сите свои спортски цели и време е за простување. Во спортот донесов сјајни резултати и забава“, порача неодамна Усаин Болт и најави крај на својата кариера.
Но, на најбрзиот човек на светот нему верува во неговиот ривал, Американецот Џастин Гатлин…
„Не ми верувате, тој може да се врати на атлетиката. Зошто да не? Има статус на рок ѕвезда, и може да патува низ светот, да се забавува, а потоа да рече, „сакам уште еднаш да освојам се“. Можеби ќе земе година дена одмор, а потоа ќе рече „го сакам ова, не можам така пребрзо да оставам се“, нагласи Гатлин.
Сепак, како одговор на Гатлин и останатите, еве како изгледа графичкиот приказ на светскиот рекор на Болт (9,58 секунди) 2009 година. Анализата ги открива сите детали и неговото тајно оружје со кое влезе во историјата.

Ќе ви се допадне