(Видео) Пратеник ја запроси колешката во Собрание

By

Италијанскиот пратеник Флавио Ди Муро, од партијата „Лига за север“ ја запросил својата колешка на седница во Собранието. Муро од џебот го извадил вереничкиот прстен и ја прашал дали сака да се омажи за него.

Неговите колеги од паријата го поздравија со аплауз, за разлика од претседателот на Парламентот, кој подоцна му замерил за неговото однесување и непочитување на собранискиот ред.

Ќе ви се допадне