(ВИДЕО) Пронајден нов доказ кој открива дека клучниот настан во Библијата НАВИСТИНА СЕ СЛУЧИЛ!

By
Се смета дека Ерусалим паднал околу 587 година пред новата ера.

dobivaj vesti na viber

Археолозите кои го ископуваат градот Давид во Ерусалим, откриле дека пишувањето на Библијата е историски точно, пренесува iflscience.com.

Истражувачите на локалитетот во Националниот парк во Ерусалим откриле запалени артефакти, од пред 2600 година, што ја потврдува и референцата во Библијата која говори за тоа дека Вавилонците го запалиле Ерусалим.

Се смета дека Ерусалим паднал околу 587 година пред новата ера.

Налозите кои вклучуваат керамика, семе на грозјето, дрвото и коските прекриени со пепел, даваат дополнителен доказ дека Вавилонците „ги запалиле сите куќи во Ерусалим“, како што е напишано во Библијата.

Археолозите на Израелската атиквитетска управа открива дека артефактите под камењата во источниот дел на градот Давид. Меѓу нив имало и десетина тегли кои се кроистат за чување на зрната и течностите.

„Овие печати се окаратекризирани како крај на првиот период од храмот. Тие се користени за административен систем кој се развил пред крајот на династијата на Јуда“, изјави доктор Џо Узиел, кој го води ископувањето.

Ископувањето покажува дека градот брзо е срушен со интезивен пламен. Но, така се гледа дека некои подрачја се напуштени по почетниот пламен, што покажува дека огнот не бил толку распостранет како што се споменува во Библијата.

„Се чини дека не сите згради се уништени во еден настан. Некои делови се унитешни, додека други се напуштени“, изјави доктор Узиел.

Погледнете го видеото:

 

Ќе ви се допадне